Heiligenblut bevindt zich in het noorden van de Oostenrijkse provincie Karinthië die bekend staat om haar prachtige natuur met schitterende meren, langgerekte bergmassieven en veel historische bezienswaardigheden. Het gebied waar Heiligenblut ligt, wordt Nationaalpark Höhe Tauern genoemd. Dit is het grootste, beschermde natuurgebied van de Alpen rondom de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3798 meter).

Heiligenblut is een altijd gezellig en levendig vakantiedorp met verschillende pittoreske winkeltjes en knusse horecagelegenheden. Vanuit het centrum van Heiligenblut heeft men een prachtig uitzicht op de top van de Großglockner. Als u van rust houdt, kunt u in ons huis (op vijf minuten afstand van Heiligenblut) heerlijk genieten van de rust en ruimte van het prachtige berglandschap in de omgeving van Heiligenblut. Het huis ligt op 1450 meter hoogte aan de zuidkant van de Großglockner. Hierdoor is er in de zomer relatief veel zon en kan men toch altijd genieten van een heerlijke, frisse berglucht.

Impressie omgeving Heiligenblut in de zomer

In de winter geldt het gebied rond Heiligenblut als behoorlijk sneeuwzeker. Heiligenblut ligt op 1300 meter en het skigebied heeft als hoogste punt 2902 meter.

Impressie omgeving Heiligenblut in de winter

 

Go top